uppvaknandet är ett fallskärmshopp från drömmen

Har inte tid till att fota mycket mer än kvällsljuset i köket just nu. Kombinationen skola + försök till socialt liv + läxor + sömn leder till cirka nada tid att göra värdsliga saker som att läsa och fota. Är ju så bortskämd med att ha hela dagar då man kan göra exakt och endast det man själv vill. Då blir vardagen lite som en oväntad örfil.
 
Läser förresten massa poesi just nu, ursprungligen för skolan men efter att jag insåg att jag 1) inte kan något om poesi men 2) tycker att det är kul så satt jag i ett par timmar igår och läste. Mycket förstår man inte, men vackert är det . Speciellt Tranströmer (som fick en hedersplats i rubriken) och Gunnar Ekelöf. Finfint. 

en solnedgång och massa trams

Varje år sen året jag föddes har min familj åkt iväg till Bålsta över en helg under sensommaren, precis efter att skolan har startat och vardagen börjar ta form igen. Dagarna spenderas på ett landställe tillhörandes en gammal jobbarkompis till min mamma. Hela jobbarkompisens släkt är där - barn, föräldrar och syskon med familj. Under åren har några försvunnit, barn har flytt sin kos och föräldrar har dött. Men det brukar bli rätt trångt ändå. Och himla mysigt.
 
Det är det jag har gjort den här helgen, och jag fotade massor. Men idag var en sån där dag när photoshop inte riktigt var min kompis, och nu är klockan alldeles för mycket. En fin solnedgång hade vi i alla fall.
 
Jag måste sluta skriva såna här konstiga inlägg när jag egentligen borde sova. Förstår dom inte ens själv dagen efter ju.
 
 

ett / tre saker jag vill ha varje dag

kaffe / böcker / musik
 
Fortsätter på listan.

ordbajs

Upprop idag, känns så sjukt att börja andra året på gymnasiet, jag får panik över hur snabbt allt går. Det var i alla fall jättemysigt, har saknat min halvt störda klass riktigt ordentligt. I år läser vi nio kurser varav fem är språk (humanister ni vet) och jag är så taggad inför att börja läsa tyska. Spanade även in dom små ettorna, klagade på värmen i rålis och åkte till gamla stan för att köpa de nya numrerna av Killjoys. Gubben i affären visste vad jag skulle ha redan innan jag sagt det då Eva och Alida var där någon timma innan mig och tydligen ser alla som läser Gerard Ways serier likadana ut. 
 
Borde sova nu för det är ju fan skola imorgon, hej rutiner och tidig uppstigning typ.
(Är egentligen rätt taggad på skolan just nu och jag hoppas verkligen att det håller i ett tag för det skulle vara så skönt.)
 
Toodels y'all.

i solemnly swear that we completed the marathon

Igår kollade vi på alla Harry Potter filmer i sträck utan att dö.
Idag har jag åkt ut till skärgården och somnat till Erik Haags sommarprat (eftersom jag har sovit knappt fyra timmar två nätter i sträck, inte på grund av Erik, han pratade jättefint om vildsvin och vad det nu var).
Imorgon har jag upprop men det är inte förrän halv tre så jag överlever nog.
 
Eva har förresten äntligen börjat blogga igen så readreadread (hennes url är inte ens okej är så jävla avundsjuk).

ska uppfinna en maskin som hittar på vitsiga rubriker åt mig

Eftersom jag knappt hade rört mig en millimeter på hela dagen gick jag ut på en promenad i regnet. Spotify verkade på något magiskt vis känna av regnet och shufflade bara fram dom mest sogliga och deprimerande låtarna, to set the mood eller nåt vad vet jag. Har egentligen ingen aning om varför jag gör det här inlägget, jag ville bara visa upp mina nya skor för dom är så blåa och fina.
 
Imorgon bitti kommer Eb hit för vi ska ha Harry Potter maraton och jag kommer somna och då kommer hon kasta saker på mig. Gu vad jag ser fram emot det här.
 
 

basically det vi har gjort idag

 
Being latmaskar och stickat strumpor.

tolv / bästa presenten jag fått

I julas fick jag en mixskiva av Eva och det är nog det finaste någon har gett mig. Här kan ni lyssna på den (Seasons in the sun ska vara en Nirvana cover och inte en kareoke version fyi). Här är listan om någon undrar vad det är jag håller på med.
 
Annars så har jag
- levt på fyra timmars sömn.
- tappat bort min mobil, letat efter den i en timma och sedan hittat den i en av fickorna på min badrock.
- inte gått ut på hela dagen.
- tänkt skypea med människor från en tävling jag var på i Manchester den här sommaren men istället använt google hangouts (??) för skype tar tydligen betalt för att man ska kunna ha videosamtal flera stycken. Moneygrabbing pricks. Man kunde använda massa roliga effekter i hangouts (typ sätta på sig pirathattar) så jag klagar inte.
- värmt chicken nuggets i mikron vid halv fyra (luddag? minch?) för att jag borde äta.
- ... nope, that's it.
 
Men det är pissväder och då har man rätt till att göra absolut ingenting.

sextonde augusti

Idag skulle jag möta upp Linnea på söder.
Hon var dock sen så jag strosade runt på Mosebacke en stund och gick ut på Katarina Gångbro. Utsikten var inte lika fin som jag trodde den skulle vara så jag gick tillbaka rätt snart.
Till slut kom hon i alla fall och som straff tvingade jag henne att posa brevid en övergiven ölflaska på Östgötagatan.
Efter att ha vandrat runt på diverse affärer utan att göra några inköp (nej det var ljug, jag köpte faktiskt strumpor på Monki) satte vi oss på Café String och delade på en termos med kaffe. Värd dag.
 
Åt förövrigt sushi med Melina, Josefine och Palle ikväll. Jag är stolt över mig själv.

femton / vad jag har i min väska

Busskort och fin korthållare / Plånbok som jag har har haft i sju år / Skrivbok och blyertspenna / Min G12a för att systemkameran är förbannat tung / Pillerask med ett argt mumintroll på / Nycklar med bästa nyckelringen / Bok / Kalender och bläckpenna / Mobil och hörlurar
 
Börjar baklänges because hashtag yolo
 

mando diao

Idag spelade Mando Diao på Gustav Adolfs torg och under början av konserten var det en solnedgång som lyste upp hela slottet och det var så jävla pretty ni förstår inte. Konserten var jättejättejättemysig men holy fuck jag är så trött nu, känner att jag kommer bli otrolig osammanhängande snart så godnatt på eeer.
 
Also hur jävla fin är inte Björn???? Kunde inte sluta titta på människan.

eftersom jag inte har något att göra

Ni vet dom där listorna som folk alltid gör när man ska svara på 24989701 frågor om sig själv? Som man aldrig orkar läsa? Jag knåpade ihop en egen lista of that sort, men jag tänker inte bara skriva ner ett tvåradigt svar. Istället tänkte jag att det blir betydligt mer intressant och kanske till och med läsvärt (om jag ens skriver något, oooh the excitement) om jag ger varje fråga ett eget inlägg. Det är också ett sätt för mig att komma igång med det här bloggandet och inte sluta efter typ, en vecka.
 
Okej, here are les questions som inte ens är i frågeform, live with it.
 
1. Tre saker jag vill ha varje dag
   2. Detta tycker jag om att göra
      3. Mina käraste ägodelar
         4. Favoritkläder
            5. En bok jag gillar
              6. En film jag älskar
                 7. Serier jag tittar på
                   8. Platser jag vill åka till  
                       9. Personer jag beundrar
                         10. Så här bor jag
                            11.Favoritcitat
                               12. Bästa presenten jag fått
                                  13. Här föddes mina föräldrar
                                     14. Miniatyr jag
                                        15. Vad jag har i min väska
 

Wow so artistic. Okej nu ska jag försöka göra något produktivt med den här dagen i.e övertala folk att gå på Mando Diao med mig ikväll. Börjar med detta när jag har tid (och ork) (jag är en mycket lat person ok)

introduktion

För att starta den här bloggen med en charmigt första intryck kan jag börja med att berätta vad jag gör just nu. Min 17åriga kropp sitter as we speak inlinad i en morgonrock framför tvn och tittar på Gray's Anathomy i brist på bättre, produktiva saker att sysselsätta mig med. Och så försöker jag  komma på något intelligent att starta den här bloggen med.
 
Det här är långt ifrån första gången jag skriver ett första inlägg på en blogg. Det här är faktiskt femte gången, så vi kan ju dra slutsattsen att jag suger på det här. Men just nu känner jag för att börja om på nytt igen so here we go.
 
Jag tänker inte berätta om mig själv för 1) bloggen är väl till för att ni ska lära känna mig over time och 2) ugh icba. Nu ska jag glädja mig över att det regnar vilket betyder att jag behöver inte gå ut idag.
 
(Also jag ska få Eva att börja blogga igen we can do this together bro)