morgonfotografi och annat väsentligt

Fotar bara den första trötta timmen på morgonen och inte mycket mer fastän träden exploderar i färger utanför. Dricker te och gråter till böcker, undviker plugg och äter massa choklad som av någon ogrundlig anledning verkar finnas hemma mest hela tiden. Planerar maraton och möten och resor, får viktiga mejl bland allt spamm och hoppashoppashoppas. Går promenader i regn och lyssnar ikapp sommarprat om Merryl Striip. Låtsas att jag är en drake i höstluften och glömmer vantarna hemma varje morgon. Lever, stilla som man gör i tiden mellan september och oktober.

the days grow short when you reach september

Det blåste som satan ute idag och man behövde ha fingervantar och allt för att inte frysa ihjäl. Hösten börjar entligen slå rot och jag blir så lycklig.
 
Blir också lycklig av att vi lyckades värva massa folk till vår Harry Potter förening idag på förneningsmässan (älskar hur organiserad min skola är, scratch that jag älskar hela min skola). Nu jävlar ska det planeras möten och evengemang. 
 
Något som inte gör mig lika lycklig är att livet just nu består av i princip bara skola. Men jag kämpar på. 

sherbet lemon

Har varit borta hela helgen på Harry Potter maraton. Himla mysigt var det, även om alla inte kunde vara där hela tiden. Julia hade aldrig sett alla filmer ordentligt så vi kände att det var vår uppgift att skola henne. Mycket värt.
 
Idag har jag varit med Eva, min lillasyster har kastat en mattebok i ansiktet på mig och pappa har kommit hem från Prag med godis och berättelser som gör mig grön av avundsjuka. Vill också ju.

en sån där update

Det har hänt så mycket de senaste dagarna så jag är helt mentalt utmattad. En är ju inte van vid att springa runt och göra saker hela tiden. Nu ska jag i alla fall traska iväg till gymmet för att gå på lite löpband (och INTE träna armarna för jag tror att jag typ permanent förstörde min högra överarm förra gången jag var där och försökte mig på någon skum maskin, så himla dum is2g) och senare ikväll ska jag dra till Ingrid för imorgon ska vi ha Harry Potter maraton (ja jag ska ha det igen, don't judge). Och på söndag ska jag (äntligen) träffa Eva igen. Och så ska jag plugga någonstans därimellan också. 
 
Men det är kul när det händer saker. Får se om jag orkar hålla uppe det här tempot bara.

elva / favoritcitat (just nu)

Första anonym, andra Oscar Wilde 
 
Inte direkt de absoulta favoriterna, snarare de senaste favoriterna. Kan ju meddela att jag har en förkärlek för Oscar Wilde så jag älskar i princip allt han skriver. Det andra citatet hittade jag på weheartit och om någon god själ kan berätta vem (m.o.b) är får hen min eviga tacksamhet.
Och en rock cookie.

bakstuga

IDAG HAR JAG BAKAT
Den meningen förtjänar både fetstil och understrykning då det händer cirka en gång per halvår. Det är inte det att jag inte gillar att baka, jag är bara otroligt lat. Men imorgon har vi möte med Harry Potter föreningen så jag försökte mig på att göra Hagrid's rock cookies. Tror dom blev lite skumma till konsistensen dock eftersom jag inte hade något jordnötssmör hemma... Men goda vart dom i alla fall, och det är ju det viktigaste.
 
Nu ska jag laga pannkakor. Det här blev dagen Johanna förvandlades till en hemmafru för en kväll.

underneath and unexplored

Jag sa ju att jag skulle komma med mer The xx bilder. Bättre sent än aldrig.

Annars så har hösten ÄNTLIGEN kommit, det har varit skitväder hela dagen och jag är så lycklig. Har struntat i att ha musik på för att höra regnet utanför, älskar det. Nu börjar det bli sent och jag ska hetsplugga lite glosor och grammatik (har språkdag imorgon - tyska, latin, franska och svenska). Toodles.

saker som är bra just nu

♥ Jag har pratat med några människor från min skola nu på kvällen angående en Harry Potter förening som dog ut när den gamla styrelsen tog studenten. Vi ska ha ett möte imorgon och jag kanske kommer vara med i styrelsen för föreningen! Är så sjukt taggad jesus amalia.
 
♥ I Harry Potters fotspår - jag har hittat tillbaka till Pottermore efter mer än ett års inaktivitet. Tycker fortfarande att det finns lite för lite att göra men det är ändå så fruktansvärt kul. Heter RainNox60 där förresten (ett betakonto som jag fick av min kompis yes oh yes)
 
♥ På fredag ska jag på en arbetsintervju hos ett företag som anställer barnvakter. Har letat extrajobb i typ fem år och även om jag är så nervös att jag kommer skita på mig så hoppas jag verkligen att det ska gå bra.
 
♥ Håller fortfarande igång läsandet och i den här takten hinner jag nog kanske till och med en bit över målet att läsa 50 böcker det här året. Och inte en enda omläsning. I januari kommer jag kasta mig över mina Harry Potter böcker igen. 
 
Eva har äntligen tittat om sagan om ringen trilogin så nu kan vi dö över ytterligare en sak tillsammans. Vi kollade på the Hobbit idag och peppade inför december. Nerdlyf4lyf.

utsikten

I veckan har jag fotat två väldigt olika morgonväder. Längtar till tiden då solen går upp så sent att jag kan se soluppgången varje morgon.
 
För två år sedan skrev jag förresten ett inlägg på en gammal blogg om utsikten från mitt rum. Här kan ni läsa och kolla igenom andra inlägg som fetus-johanna skrev om det nu skulle falla er in.

rubriker är inte till för att skapas sent på kvällen

Spenderade större delen av eftermiddagen i Hammarby Sjöstad med Melina, Josefine och Palle. Tycker om dom nästan lika mycket som Melina tycker om sin drickyoghurt. 
 

två böcker

Den här boken lånade jag på biblioteket för snart tre veckor sen. Vi läser nämligen den i en bokklubb som jag har med lite folk jag träffade på en språktävling i Manchester den här sommaren (bäst sättet att hålla kontakten). Jag har aldrig läst Virginia Wolf förut, det enda jag visste om henne var hennes makabra självmord. 86 sidor är lästa vilket är väldigt lite på tre veckor, men man kan inte sätta sig på tunnelbanan och bara ströläsa någon sida eller två då språket är invecklat och meningar kan innehålla tre olika trådar samtidigt. Det krävs koncentration, vilket absolut inte är något negativt. Snarare tvärt om.
 
Det jag vet hittils om händelseförloppet (jag undviker att läsa på baksidorna av böcker) är att vi får följa en familj och några andra människor som familjen har bjudit in till sitt sommarhus. Och så är det någon fyr inblandad också. 86 sidor har alltså inte gett ett särkilt framskyndande händelseförlopp, men desto färgstarkare personlighetsskildringar. Jag har aldrig blivit så insatt i så många karaktärer på så få sidor. Det är jag imponerad av och det ska bli intressant att se vart den här boken fortsätter.
 
När jag insåg att det inte var något idé att ta med To the lighthouse utanför ytterdörren började jag ta med andra böcker för tunnelbane- och bussläsning. Först hade vi en bok i skolan och när den var utläst köpte jag lägligt nog den här boken. Jag har läst Johanna Nilsson förut (Hon gick genom tavlan ut ur bilden är en av de värsta samt bästa böckerna som finns inom svensk litteratur) och snappade bara åt mig den på måfå inne på stadsmissionen. Det tog mig en dag att läsa 200 sidor för alltså herregud. 
 
De i utkanten älskade handlar om just människor som hamnat utanför samhällets trygga ring. Vi får bland annat följa en tjuv, en gatumusikant och en transvistit som gör sitt bästa för att klara sig i ett Stockholm som bara ser ner på dom. Vissa klarar sig, vissa inte. 
 
Jag kan inte ens börja med att förklara sättet Johanna Nilsson skriver på. Ni måste läsa själva för att förstå. Den här boken var jobbig samtidigt som den var så otroligt fin och jag rekomenderar den varmt.
 
Det var oundvikligt att jag skulle börja prata om böcker i den här bloggen, det kommer komma mer så be aware. 
Nu ska jag gå och vara social ute i värmen som inte är september för fem öre. 

rainbowspark

Ber om ursäkt för crappy iPhone kvalité men ibland är jag lat. 
 
Igår hade min skola insparksfest och temat var regnbåge, och det var därför jag satt på mitt golv och ritade i förrgår. Det var en större lokal och mer folk än på "min" inspark, men jag tycker ändå att förra året var roligare. Tror att det kan ha med ruset att vara etta och göra något nytt, i år blev det lite samma gamla grej. Men jag dansade och hade kul och åkte tre olika bussar för att komma hem mitt i natten. Tackar gudarna (och mig själv) att jag kom ihåg att ta med mig hörlurar.
 
Idag har vi friidrottsdag men man får friidrotta på valfritt sätt själv, så jag drar iväg till gymmet snart. Kommer behöva be om en underskrift på att jag har varit där, det ska bli ett intressant samtal att ha.
 
Kom förövrigt över känslan jag hade i förrgår till och men innan jag gått och lagt mig. Ni vet hur huvudet förvrider allt till det värre ibland, man behöver bara stanna upp och vända allt rätt igen.

i korthet

Lekte lite kreativ av en anledning som jag pratar mer om imorgon för nu måste jag sova bort känslan av att mitt liv går för snabbt för att jag ska hänga med. Kanske inte hinner skriva imorgon heller. Vi får se när vi hörs nästa gång helt enkelt.

aequaliter nubila

Kallar den här posen "om jag tittar ut genom fönstret och ser djup ut blir det säkert bra".
 
Ja såhär såg jag ut idag. Ville egentligen bara visa upp min the drums tröja som jag köpte på en second hand affär i new york tidigare i år för den är så himla fin tycker jag, och samtidigt prokastinera lite skolarbete som jag bara känner ett stårt fet ugh för. Var ju sjuk större delen av förra veckan och det känns verkligen av nu, ligger så stört mycket efter. Så nu borde jag nog sluta prokastinera och ta tag i dom där ugh-iga latinglosorna.
 
(Säg prokastinera tio gånger i rad så låter det helknasigt,)
(Rubriken är google translates översättning av måndag till latin, men av egna erfarenheter vet jag att JAG kan latin bättre än google translate så jag googlade på det och fick upp mängder av Harry Potter fanfiction. Där ser man.)
(Rubriken fick vara kvar. Det låter ju fint i alla fall.)

love buckles under the strain of those wild nights

Den här dagen har varit seg och full av små jobbiga problem så nu spelar jag Arctic Monkeys nya skiva på högsta volym och tänker tillbaka på när jag och Molly såg dom på Hultsfred. Vi var längst fram och trodde att vi skulle bli ihjälmosade mellan kravallstaketet och alla galna jävlar bakom oss, och herregud vad bra det var. Om (när) dom åker på turné och om (när) dom kommer hit måste vi se dom igen för jag behöver en ny dos av Alex Turner. Den människan är inte okej på något sätt.
 
(Dom spelade förresten mad sounds för första gången på vår spelning mvh cool)