mer småland

Under slutet av höstlovet var jag som sagt i Småland. Det var jag och pappa som åkte ner, han körde och jag stod för musiken vilket han inte var särkilt förtjust i. Men jag spelade lite Status Quo emellanåt för att göra honom glad. 
 
Här ser ni honom förresten, den där långa figuren. Vi gick väldigt mycket, när det inte regnade, för det bästa med att vara hos farmor är all skog som vi får gå runt som att vi äger den. För det gör vi, vilket också betyder att vi måste sköta om den med jämna mellanrum, vilket faktistk är kul det också.
 
Det regnade som sagt.
 
Där fanns också ett gäng kusiner. Vissa som kom springande med en kudde under armen och andan i halsen för att dra iväg mig från regndropparna så att jag kunde säga hejdå innan de åkte hem till sitt, vilket enligt mig ligger allt för långt bort. Andra tar studenten snart och någon ska åka till Indien och är förfärad över bristen på elektricitet och trafikvett som hen kommer utsättas för.
 
Vi spenderade mycket tid inne på grund av, ja, regnet. En del hade iPads som dom kunde roa sig med.
 
Och så fikades det mest hela tiden.
 
När vi tröttnat på TVn och iPadsen och kortspelen började vi utforska farfars samling av dokument och brev som skickats mellan olika släktingar genom åren. Där fanns bland annat brev som skickats mellan Agnes och Hildur, daterade 1916, som handlade om allt från jordbruk till familjeproblem. Och så fanns det massa dagboksanteckningar av farfar själv, men dom är fortfarande lite jobbiga att läsa.
 
Och sen bar det av hemåt.
 
(Tycker förresten himla synd om alla som skulle se Vampire Weekend. Kram på alla er som är ledsna.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback