en morgon

 

B△STILLE

Efter några timmar kaosartat köande (Fryshuset har verkligen det värsta läget för köande, och så är jag nog rätt bortskämd med fungerande kösystem) så stod vi bara några meter från scenen och såg Bastille och det var väl typ en av de bästa sakerna som har hänt i år (kan vi prata lite om Dan's dialekt för jesus take the wheel hörrni).
 
Idag har jag pluggat medeltidslitteratur vilket måste vara något av det tråkigaste som finns, och nu ska jag åka till Linnea som äntligen har kommit hem och fråga ut henne om hur USA har varit. Så avundsjuk.

we are all mad here

Har startat upp ett litet eget projekt som involverar att riva sönder böcker. Det känns som att jag begår en dödssynd varje gång jag river ut en sida men det är så sjukt roligt.

ibland vet man bara inte

Ligger i sovan och varvar latinplugg med Sherlock. Kollade på the Blind Banker och det är väl det avsnittet jag gillar minst så lite plugg fick jag ändå gjort. Har en lite jobbig rastlös känsla som skaver där inne, så där som man får ibland när kompisar är ute och reser medan man själv ligger i fosterställning och förbannar allt vad livmoder och äggstockar heter samtidigt som man tittar på himlen som har samma enformligt gråa färg som alltid. Att det ska vara så svårt att ta vara på det sociala när man väl håller på det och sen njuta av ensamheten när man har den och inte längta efter det sociala. Att livet liksom är enkelt på fel sätt och att vissa saker blir så otroligt jobbiga när det egentligen krävs minimal anstränging för att utföra dom. 
 
Jaja. Nu ska jag gå tillbaka till verbteman och försöka förstå den där skiten.

halloween

 

mer småland

Under slutet av höstlovet var jag som sagt i Småland. Det var jag och pappa som åkte ner, han körde och jag stod för musiken vilket han inte var särkilt förtjust i. Men jag spelade lite Status Quo emellanåt för att göra honom glad. 
 
Här ser ni honom förresten, den där långa figuren. Vi gick väldigt mycket, när det inte regnade, för det bästa med att vara hos farmor är all skog som vi får gå runt som att vi äger den. För det gör vi, vilket också betyder att vi måste sköta om den med jämna mellanrum, vilket faktistk är kul det också.
 
Det regnade som sagt.
 
Där fanns också ett gäng kusiner. Vissa som kom springande med en kudde under armen och andan i halsen för att dra iväg mig från regndropparna så att jag kunde säga hejdå innan de åkte hem till sitt, vilket enligt mig ligger allt för långt bort. Andra tar studenten snart och någon ska åka till Indien och är förfärad över bristen på elektricitet och trafikvett som hen kommer utsättas för.
 
Vi spenderade mycket tid inne på grund av, ja, regnet. En del hade iPads som dom kunde roa sig med.
 
Och så fikades det mest hela tiden.
 
När vi tröttnat på TVn och iPadsen och kortspelen började vi utforska farfars samling av dokument och brev som skickats mellan olika släktingar genom åren. Där fanns bland annat brev som skickats mellan Agnes och Hildur, daterade 1916, som handlade om allt från jordbruk till familjeproblem. Och så fanns det massa dagboksanteckningar av farfar själv, men dom är fortfarande lite jobbiga att läsa.
 
Och sen bar det av hemåt.
 
(Tycker förresten himla synd om alla som skulle se Vampire Weekend. Kram på alla er som är ledsna.)

småland

var regnigt och ruskigt men också full av släkt och värme och saknad.